Julkonserten Änglaljus – En julotta på vaken tid!

Julkonserten Änglaljus är en upplevelse. Det är riktig julstämning!
Du går mot kyrkan/konsertlokalen och möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret.

Du möts sedan i entrén av värdar som bjuder på pepparkakor. Lokalen har nu blivit en vacker, jul-utsmyckad konsertsal. Det har kommit imma på fönsterrutorna. En känsla av andakt infinner sig. Ljuset går ner och tonerna sätts vid pianot. Kör och solist gör entré med levande ljus och välkomnar publiken med Änglaljus! Nu börjar äkta julstämning.

John Kluge – The Artistic Tenor

John Kluge är en kritikerrosad och internationellt känd tenor. Han har utbildats vid Göteborgsoperan och hos hovsångaren Ingvar Wixell i Sverige samt den världskände sångcoachen Seth Riggs i Los Angeles.

I över 20 år har John rest mycket runt om i världen och uppträtt på stora konserter såväl som i intima privata evenemang. Musikaliskt ligger hans huvudfokus på populär klassisk musik från sådana som Mario Lanza, Andreas Bocelli och Josh Groban. Han har producerat och tagit med sig gästartister till Julkonserten Änglaljus i 29 år. Det har blivit en kär konserttradition för oss i Sverige.

Hans publik är vidsträckt, inklusive prestigefyllda företagsevenemang, stora konserthus och till och med scener av kungafamiljer. Han uppträder flitigt i Sverige, övriga Europa och i USA och har uppträtt i Nya Zeeland, Australien och Sydamerika.

Han har upptäckt en andra talang inom akvarell för några år sedan. Detta gjorde hans känsliga tenorröst och starka scennärvaro ännu mer unik när han började uppträda med sina konstverk, bokstavligen kompletterade synen med ljud.

2019 utfärdade USA O1B Visa för extraordinära förmågor och prestationer till John Kluge och i juni samma år gjorde han sin USA-debut i den världsberömda Weill Recital Hall i Carnegie Hall i New York.

John Kluges unika duotalang – hans röst och hans konstverk – har gett honom titeln ”John Kluge – The Artistic Tenor”.

www.kluge.se

Johan Stengård – Saxofon

Johan Stengård har en lång karriär som en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentala solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa, Kina och USA. Johan Stengård är en av ABBA:s originalmusiker. Tjugo solo CD album, medverkat i hundratals TV-shows, spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r och många fler kända namn…
Kungen och drottningen har valt Johan att framträda vid flera officiella statsbesök utomlands. Johan har även bl. a varit inbjuden av thailändska regeringen att framträda i Thailand.
”Stengård arbetar för högtryck, han ger järnet. Varenda ton imponerar. Han nästan lyfter taket.” (Dagens Nyheter)
”You are a really good saxplayer, do you know that?” (Diana Ross)
”Very good play, very good play, Mr. Saxman!” (Desmond Tutu)

Negar Zarassi – Operasångerska

Med en mycket varm och expressiv röst är Negar Zarassi en sångerska som når sin publik oavsett sammanhang. Efter succén i Persia’s got Talent 2020 har denna ”persiska Sarah Brightman” rört miljontals med sin vackra röst!
Hon har medverkat i flera stora TV-produktioner och har bl.a varit engagerad som solist på Göteborgs Stadsteater, Göteborgs Konserhus och Malmö Opera. I samband med Göteborgs 400 års jubileum valdes hon ut för för att sjunga som solist inför kungen och drottningen.

www.negarzarassi.com

Karin Funk – Artist
Sångerskan och musikalartisten Karin Funk är en flitigt engagerad solist i konsertsammanhang och kända showproduktioner både i Sverige och utomlands.
Hon har gjort roller i musikalklassiker så som bl.a
The Phantom of the opera, Chess, Mary Poppins och Häxorna i Eastwick.
Karin är oerhört gengrebred och älskar att korsa gränserna mellan pop- jazz- musikal- och klassisk sång.

www.karinfunk.se

Frida Boisen
Kristallenvinnaren Frida Boisen är författare, journalist och programledare för Trolljägarna på TV3 och är också för fjärde året i rad utsedd av Eventeffect till en av Sveriges topp 100 mest uppskattade och bokade talare och moderatorer.

Frida Boisen är aktuell med sin självbiografiska roman ”Du är inte längre min dotter” på Bookmark förlag, nominerad som Årets ljudbok, den fristående fortsättningen på hyllade och prisbelönta debutromanen ”Berätta aldrig det här”, nominerad som Årets ljudbok och prisad med årets Hederspris av Suicide Zero 2021.
Hon är även aktuell med nya boken ”VÅGA VÅGA – Så får du livet du vill ha” på Mondial förlag.

Frida är sedan tidigare författare till böcker som ”Digital succé” och ”Digital Passion”.

Frida Boisen är välkänd som en av Sveriges starkaste medieprofiler.
Hon har tidigare jobbat som vice VD och digital chef för Bonnier Magazines & Brands, har suttit i tidningsledningen för Expressen, har jobbat som chefredaktör för titlar som GT, ToppHälsa, Allt om Resor, Plaza Kvinna och har varit utgivare för ett 25-tal titlar som Allt om mat, Amelia, Teknikens värld, Allt om Bilar, Privata affärer och Sköna hem och har under många år medverkat som kolumnist i såväl Expressen som Aftonbladet.

Hösten 2020 tog hon emot tv-priset Kristallen för årets fakta- och samhällsprogram och hon tog även emot priset som Årets Nätängel.

Nyligen utsågs hon också till Årets digitala influencer och mottog svenska FN-förbundets stafettpinne för sin folkbildande insats för FN:s globala mål och har också prisats som Årets kvinnliga entreprenör.
Frida Boisen har grundat och driver kommunikationsbyrån Talk to the heart, och är också en av grundarna och delägare till Talarnas, Sveriges första hållbara talarförmedling.
Tidigare har Frida också prisats som Årets digitala ledare, Årets digitala superprofil och har också mottagit världsmästartiteln i sociala medier på INMA Awards i San Francisco.
Frida Boisen är en förespråkare för berättande som förändrar – och är en stolt ambassadör för stiftelsen Friends.

www.fridaboisen.se

Gunilla Törnqvist

Hon har haft uppdrag som konferencier, regiassistent och recitatör och deltagit i Änglaljus sedan starten. Hon har även under flera år deltagit som recitatör i Österrike, inbjuden som gäst av John Kluge.

(Hemsida saknas)

Daniel Stenbaek – Pianist
Pianisten/körledaren Daniel Stenbaek har varit verksam som pianist i över 30 år och är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Hans främsta uppdrag genom åren har varit som pianist till Cyndee Peters, under drygt 20 år, samt som körledare till sin kör By Grace i snart 30 år.
Några tillfällen som kan nämnas är 2 tillfällen tillsammans med Cyndee Peters där de fick spela för/med Nelson Mandela.
Daniel var även ansvarig körledare på Prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop i juni 2015 där han medverkade med By Grace.

(Hemsida saknas)

Wulfson Quartet – www.wulfsonquartet.com (Göteborg)

Lokala körer:
Quastakören – https://www.facebook.com/quastakoren/?locale=sv_SE (Kalmar)
Legatokören – www.legatokoren.se (Göteborg)
Mixtus Cantus – www.mixtuscantus.se (Malmö)
Gislaveds Gospel – (se Anderstorps församling)

Försäljning: Ticketmaster, Lokala försäljningställen

OBS!
• Frida Boisen uppträder endast i Stockholm den 15/12
• Karin Funk uppträder endast i Göteborg 29/11, 1/12
• Wulfson Quartet medverkar endast i Göteborg 29/11, 1/12
• Negar Zarassi medverkar inte i Göteborg 29/11,1/12 men i övrigt på alla orter.

För mer information:
JK Art Management & Communication i Göteborg AB
Producent
John Kluge
Mobil: 0709-923476
Email: john@kluge.se