PRESSKLIPP

Nedan  ett urval av pressklipp. 

TENOREN JOHN FATTADE PENSELN OCH HITTADE DEN RÄTTA MIXEN

Sången och musiken har alltid funnits där. Redan i tredje klass uppträdde han på roliga timmen. Med en hårborste som mick gjorde han succé som Elvis. I dag är John Kluge inte bara etablerad artist utan även konstnär – med hela världen som arbetsfält.
:: Läs mer (pdf)

:: gp.se

KALMARSONEN KOMMER HEM MED KLASSIKERN ÄNGLALJUS
Änglaljus är en klassiker i december.
På lördag kommer julkonserten till Kalmarsalen – och för musikern John Kluge blir det som att komma hem:
”Min barndom är Kalmar och nu när jag kommer skall jag sätta mig en stund vid mormor och morfars grav och önska en riktigt god jul och säga att jag är här nu”, säger Kluge.
:: 24kalmar

TENOR SPRED LITE ÄNGLALJUS
Tenoren John Kluge har gjort det till en tradition att komma till Kristianstad och sprida lite änglaljus i juletider. Och Monica Selfvén från Fjälkinge har gjort det till en tradition att komma och lyssna på honom.
:: kristianstadsbladet

JOHN KLUGE MÖTER JULEN MED ÄNGLALJUS
Det blir åttonde konserten på raken. I år återvänder tenoren John Kluge till Kristianstads konserthus med ytterligare en julupplaga ”Änglaljus”. Den här gången med Storbritanniens svar på ”Tre Tenorer”.
::kristianstadsbladet.se

KONSERTEN ÄNGLALJUS – EN MUSIKALISK UPPLEVELSE
(Tidningen Ångermanland fred 9 december 2005)
Julkonsert med John Kluge, Stefan Andersson, Johan Stengård, Jennie Elonsson. Vid pianot: Rune Broberg.
– ”John Kluge sjöng Bing Crosbys paradnummer ”I´m dreaming of a white Christmas”.
Johns framträdande var mycket bra och kan inte vara långt ifrån vad den store mästaren åstadkom på sin tid”

AVSKALAT MEN HÖGKLASSIGT
Änglaljus med Anna-Lotta Larsson, Krister St Hill, John Kluge med flera
Tyska kyrkan, fredag
Viveca Bladh
Göteborgs-Posten
2003-12-06
FYRA FYRAR
Betyg 1 -5

AVSKALAT MEN HÖGKLASSIGT
Änglaljus med Anna-Lotta Larsson, Krister St Hill, John Kluge med flera
Tyska kyrkan, fredag
Viveca Bladh
Göteborgs-Posten
2003-12-06
FYRA FYRAR
Betyg 1 -5

Julstämning: 3
För tionde året i rad ordnar Kluge julkonsert i Tyska kyrkan och det är med stort självförtroende han satsar på en enkel men högklassig konsert. Marschaller leder vägen in och det vackra kyrkorummet duger som det är. Vox Magna-kören gör en effektfull entré med levande ljus till Bereden väg för Herran och det räcker gott för att känna julen.

Jullåtar: 4
Det är på ett sätt befriande att de religiösa sångerna får ta plats. Här sneglas inte ängsligt mot att publiken ska bli uttråkad utan man litar på att kvalitén i Betlehems stjärna och Julvisa är god nog. En Disneyproduktion här och en Lennon där gör heller inte att konserten faller ur formen.

Stjärnglans: 4
Kanske känns valet av artister något tråkigt: Det är en homogen samling av klassiskt skolade artister från musiker till solister. De enda som får visa upp en bredare repertoar är John Kluge och Anna-Lotta Larsson. Samtidigt är det en väl genomtänkt linje att låta instrument få höras var för sig tillsammans med de olika sångrösterna. Stramt, men slående.

Framförande: 5
Inte en gång vacklar framförandet hos artisterna, men några något friare tolkningar hade nog inte varit fel. Kvällens behållning är utan tvekan Krister St Hill som lyckas nå fram med varje ton utmärkt avvägd och i perfekt samklang med kören.Utsökt röstbehandling 

GÖTEBORGTENOREN SKAPAR JULSTÄMNING
Massor av levande ljus, julgranar, glögg och pepparkakor…
– Sedan kommer kören in, ljuset släcks ner och så startas magiken. Änglaljus är i gång, säger göteborgaren John Kluge, 44, som nästa helg firar 20-årsjubileum med sina julkonserter i Tyska kyrkan.
::expressen.se